Terveink

Fedeles lovarda

Tanyánk mellett egy nagy épület áll évek óta üresen, amely kiválóan alkalmas fedeles lovardának. Mivel nagyon rossz állapotban van szeretnénk felújítani, kicserélni az ablakait, lefesteni a falakat, megoldani a világítást. Nyáron a tűző napsütésben, télen hóban- sárban lovagolni, lovagoltatni nagyon megterhelő a gyerekek számára. A fedeles lovardában az időjárástől függetlenül bármikor tarthatunk foglalkozásokat. Télen nagyon hamar sötétedik, a szülők viszont csak munka után tudják hozni a gyerekeket. Ha bennt tudjuk fogadni őket sokkal jobban érezhetik magukat, ezért kell megoldanunk a megfelelő világítást. Ablakok nélkül süvít a teremben a szél és nagyon zord, de idővel és segítséggel barátságos lovardává tudjuk varázsolni.

Járdák  

jarda

Egy nagyobb eső után csak gumicsizmában lehet járni a lovarda területén. Az udvarunk nagy része kaviccsal van leszórva, hogy ne legyen sár. A tiszai kavics nem a legjobb megoldás főleg ha arra gondolunk, hogy a mozgássérültek nehezen tudnak járni, vagy azokra, akik tolókocsival érkeznek. A kerekek gyakran elakadnak a nagyobb köveken, vagy elmerülnek a sárban.

Szeretnénk járdákat készíteni, hogy minden épületet el tudjanak érni a tolókocsival érkező gyerekek is, megnézhessék az istállót, be tudjanak menni a fedeles lovardába.

Vendégház 

Nagyon szeretem ha vendégek jönnek hozzánk. Az elmúlt évek során sok érdekes ember látogatott meg minket akikkel jókat beszélgettünk. Az utazások alkalmával izgalmas tapasztalatokat szereztek és ezeket megosztották velünk is. Szeretném, ha ez a vendégház nem egy átlagos szálláshely lenne, hanem annál sokkal több. Egy hely ahol az emberek valóban találkoznak, ahol megismerik egymást és értékes időt töltenek együtt. Álmom egy olyan hely, ahol tanulni lehet, ahol lelkileg fel lehet töltődni. Szeretnék különböző értékes tanfolyamot, programot szervezni a vendégházban, olyanokat, amilyenek Kárpátalján még nem érhetőek el. Ehhez kell egy nagy konferenciaterem kivetítővel, ebédlő, konyha, terasz, vendégszobák.

Kneaipp járda

resized_650x365_origimage_640016 

Az egészség nagyon drága kincs. Az ember észre sem veszi, ha van, de ha nincs, akkor mindent megtesz érte. A legjobb megoldás a betegségek megelőzése, az egészséges életforma. A kneipp járdán megtehetjük az első valódi lépéseinket egészségünk felé, hiszen nagyon hatékony annak megőrzésében. Masszírozza, stimulálja a talp reflex zónáit, erősíti az immunrendszer működését.

Kemence 

Fenyő Attila Kemence 001

Gyökér nélkül nincs élet. Őseink élete, tettei a mai napig hatással vannak életünkre. Ha mélyen magunkba nézünk megtaláljuk őket. A hagyományokban velünk élnek tovább. Erősebbek vagyunk, nem visz el a szél, ha ápoljuk ezeket a gyökereket. Talán ezért is vagyunk még itthon, itt Kárpátalján. A kemence – hát igen, az valami oylan, ami meleget ad, ami enni ad, finom friss kenyeret. Magyar kenyeret, kalácsot! Megismerteti a körülöttünk élő ukránokkal a kúltúránkat, a hagyományainkat, az értékeinket. A kemence az, aminek láttán megdobban a szívem, mint amikor a Himnuszt hallom. Elszorul a torkom. A táborok ideje alatt a gyerekek maguk készíthetik el az ételeik egy részét, süthetnek fonott kalácsot, kenyeret, de akár a kézműves foglalkozáson elkészített agyag figuráikat is itt égethetik ki.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •