Nyári táborok

hu tabor Hagyományőrző

Fontosnak tartjuk a magyar nyelv megőrzését Kárpátalján, ezért jövő nyáron több turnusban is szeretnénk lovas táborokat szervezni magyar anyanyelvű gyerekeknek. Ahhoz, hogy jobban megismerjék a magyar történelmet, saját értékeiket, a magyarság hagyományait, Magyarországról várunk olyan önkénteseket, akik szerveztek már hasonló programokat és szeretnék megismerni a kárpátaljai emberek életét. Mivel a tábordíj befizetése gondot okoz a helyi családoknak, támogatókat keresünk a tábor költségének fedezésére.

Programok: lovaglás, íjászat, kirándulások, a királyházi várrom megismerése, fürdés a Tiszában, játékok, hagyományőrző foglalkozások.

DSC_0235

Ukrán nyelvi tábor

Az elmúlt nyáron azt tapasztaltuk, hogy a magyar gyerekek nagyon gyorsan megtanultak ukránul beszélni, mikor együtt táboroztak ukrajnai régiókból érkező gyerekekkel. Ennek az volt az előnye, hogy nem a helyi dialektust sajátították el, hanem a tiszta ukrán nyelvet. Harkovi edzőnk segítségével gyorsan megtanultak lovagolni, akik már rendelkeztek valamilyen szintű lovas tudással, azok is sokat fejlődtek. Helyi magyar gyerekeknek ajánljuk ezt a tábort, akik lovaglással egybekötött vidám és hatékony ukrán nyelvtanulást szeretnének.

Napközis tábor kicsiknek

A nyár folyamán gyakran gondot okoz a szülőknek, mi legyen a gyerekekkel, miközben dolgoznak. Szivesen vállaljuk 6-10 éves gyerekek napközis táboroztatását. A kicsik pónin lovagolhatnak, megismerkedhetnek a lovak gondozásával, elméleti és gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek. A nap folyamán sokat játszhatnak együtt.

DSC_0001 - копия

  •  
  •  
  •  
  •  
  •