Eddig elért eredmények

Szófia
Nagy örömünk, hogy egy anyuka, aki tavasszal járt hozzánk kislányával Szófiával, újra felkeresett minket. Tavasszal Szófia még nem kommunikált, csak sírt a ló hátán. Össze-vissza rohangált, hangulatingadozásai voltak, hol komoran feküdt a lovon, hol fékezhetetlenül ugrált a ló hátán
Az orvosok és az ismerősök is felfigyeltek a változásra a lovaglás után. Az öt éves lányka már folyékonyan beszél, hosszabb ideig tud koncentrálni a játékra, ami eddig elképzelhetetlen volt a szülei számára. Attól féltek, hogy a kislány autista, de az orvosok megállapították, hogy a fejlődésben maradt vissza, amin szerencsére a lovaglás sokat tud segíteni. Egyik alkalommal úgy helyezkedett el a ló hátán, mintha egy ágyban lett volna. Teljesen elengedte magát, ami csodálatos érzés volt számunkra. Ködös, párás kellemetlen novemberi délelőtt volt, de mi mind mosolyogtunk és élveztük a lovagoltatást.

Barnabás
A két éves kisfiú csak rohangált és nem figyelt senkire. Nem beszélt, csak mutogatással és különböző hangokkal tudatta a többiekkel mit szeretne. Csak az anyja értette. Ha nem az történt amit szeretett volna, akkor földhöz verte magát és tombolt. A lovon 10 percnél tovább nem tudott nyugodtan ülni, ficánkolt és le akart mászni. Többszöri lovaglás után mondták az ismerősök, hogy a fiúcska viselkedése megváltozott, mintha kicserélték volna.
Néhány hónappal később újra jelentkeztek. Barnabás most már kiegyensúlyozott, nyugodt fiú lett. Folyamatosan beszél, odafigyel, ha szólnak hozzá, ismeri a színeket.

Bogdánka
Első alkalommal görcsösen kapaszkodott a hevederbe, alig lélegzett. A hátizmai annyira gyengék voltak, hogy alig tudta tartan magát. Hosszú idő telt el, mire annyira megerősödött, hogy meg tudta tartan egyensúlyát a kanyarban kapaszkodás nélkül. Epilepsziás rohamainak száma csökkent, ami a szülei számára nagy könnyebbséggel jár.

Több gyereken látjuk a lovak gyógyító hatását, ami biztatást ad nekünk munkánk folytatására.
/A képeken a nyári táborban részt vett gyerekek vannak./

11701147_973598926023659_7987622306816708910_n

  •  
  •  
  •  
  •  
  •